ÚJ pályázat – 0%-os hitel vállalkozásoknak napelemparkok telepítésére!

GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel

Összesen 30 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel című pályázaton, melyben 0%-os kamatozású kölcsön igénylése lehetséges. A kérelmeket mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be, akár úgy is, ha nem rendelkeznek egy teljes lezárt üzleti évvel. A felvehető kölcsön minimum 1, maximum 1000 millió forint, mely megújuló energiaforrások felhasználását célzó beruházásokra fordítható.

A hitelprogram célja a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó Mikro-, Kis- és Középvállalkozások versenyképességének növelése, korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, valamint e képesség növelésének támogatása a külső finanszírozáshoz történő hozzáférés javítása révén. A hitelprogram Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát állítanak elő.

A projektet a Közép-Magyarország régión kívül bárhol meg lehet valósítani, valamint a közép-magyarországi régióban székhellyel rendelkező vállalkozás is pályázhat, amennyiben a fejlesztést máshol valósítja meg.

Az igényelhető kölcsön minimum 1 millió, maximum 1000 millió forint közti összeg lehet, a teljes projekt legalább 10%-át szükséges önerőként igazolni. A kölcsön 0%-os kamatozású, nincs kezelési költsége, a kölcsön futamideje az eszköz a társasági adó törvény szerinti amotrizációjának végéig tarthat.

A pályázat részletei itt olvashatóak!