Otthonfelújítási
Támogatás

A 2021. január 1-től elérhető eddigi legjelentősebb otthontámogatási program keretein belül a családok számára a Magyar Államkincstár az otthon korszerűsítési munkálatok közül a napelemes rendszer kiépítését is támogatja.

FRISS HÍRÜNK

A június 30-án megjelent Magyar Közlöny alapján marad egyelőre a szaldós elszámolás az otthonfelújítási támogatást igénylők esetében is!

Az Otthonfelújítási Támogatás részletei

Minden család egyszer élhet a támogatással, a számlákat egyszerre kell benyújtani 2021. január 1. és 2022. december 31. között.

A lakásfelújítás utófinanszírozásos, tehát miután Ön kifizette a felújítás költségeit, ennek 50%-át igényelheti vissza.

A támogatás összege a számlával igazolt költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 Forint lehet

Csak a 2021. január 1. után megkezdett munkák számláit lehet támogatásért benyújtani.

A támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.

Nem muszáj igényelni a maximális 3 millió forint támogatást, akkora támogatást lehet kérni, amennyit elegendőnek tartanak az pályázók.

Minden család egyszer veheti igénybe az otthonfelújítási támogatást. Ha eladja a lakást, nem kell visszafizetnie a támogatást, de többször azt már nem veheti igénybe.

Az egy évnél fiatalabb magzat vagy új lakás vásárlása, építése esetében nem feltétel, hogy a családnak egy éve bejelentve kell ott élnie.

Amennyiben az alábbiak mind igazak az Ön családjára, nagy eséllyel igényelhetik a támogatást:

  • A család legalább egy gyermeket nevel (A várandósság 12. hetétől egészen 25 éves koráig számít)
  • Legalább egy éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezik
  • Az igénylés időpontjakor a család legalább egy éve a bejelentett lakásban lakik
  • Rendelkeznek az ingatlan legalább 50%-os tulajdoni hányadával
  • Ön köztartozásmentes

A fenti állítások mind igazak az Ön családjára? Érdekli, hogy mekkora összeget igényelhet? Az alábbi gombra kattintva a megadott adatai alapján árajánlatot készítünk, mely semmilyen kötelezettséggel sem jár!

A napelemes rendszer megvalósításának lépései az Otthonfelújítási Támogatás felhasználásával

Mivel napelemes rendszert minimum 30 évre telepítünk, elengedhetetlen a minőségi tervezés, kivitelezés. A tartós, időtálló rendszer kiépítésének pedig a legelső és elengedhetetlen lépése a pontos helyszíni felmérés. Rengeteg tényezőtől függ, hogy a napelemek kellő hatékonysággal tudnak-e termelni, ehhez kell pontosan felmérnünk, hogy a dőlésszög, tetőszerkezet és környezeti viszonyok alapján a rendelkezésre álló felületet. 

A napelemes rendszer nem egy olyan befektetés, ahol érdemes a legolcsóbb ajánlatot választani, vagy házilag összeszerelni. Ha biztosra akar menni, érdemes felkészült, tapasztalt céget választani, hiszen az amatőr munka pár éven belül kiderül a termelés elmaradó hatékonyságából.

Mi fontosnak tartjuk a leghatékonyabb elrendezés megtervezése mellett az esztétikai szempontok figyelembe vételét is, így Ügyfeleink minden esetben egyénre szabott megoldásban részesülnek.

Az Otthonfelújítási Támogatást igénybe vevő Ügyfeleink számára vállalkozási szerződésünk mellett a Magyar Államkincstár egységes szerződéstervezetét is ki kell töltenünk, hogy befektetésük felét vissza tudják igényelni.

A kivitelezés folyamatán belül a hálózati engedélyeztetéssel járó dokumentáció tölti ki a legtöbb időt, ez sajnos akár egy hónapot is igénybe vehet. A napelemes rendszer felszerelése legtöbb esetben nem tart több ideig, mint egy nap.

Kivitelező csapatunk az engedélyek birtokában a kitűzött határidőt pontosan betartva adja át Önnek a megrendelt rendszert, hiszen az alapos helyszíni felmérés és pontos tervezés arra szolgált, hogy a kivitelező csapatnak már semmivel kapcsolatban ne kelljen kérdéseket feltennie.

Mivel a Támogatást csak egyszer lehet igényelni, az Igénylőnek egyszerre kell benyújtania az Államkincstár online felületén a személyes profilján belül az összes szükséges dokumentumot.

Mi az átadás után sem bontjuk fel a kapcsolatot ügyfeleinkkel, munkánk nem ér véget a sikeres kivitelezéssel. Telepítés utáni szolgáltatásaink a rendszer minél további optimális működését támogatják. A piacon fellelhető rendszerek minimális törődést igényelnek, viszont mivel nap mint nap környezeti hatásoknak vannak kitéve, alkalmanként ajánlott a karbantartás, szerviz.

INGYENES

telefonos konzultáció

5 indok, amiért érdemes minket választani

1. Több évtizedes tapasztalat a villamossági iparban

2. Precíz, határidőre történő telepítés

3. Magyar tulajdonosi háttér

4. Teljeskörű ügyintézés

5. Prémium, tartós napelemes rendszer tervezése, kivitelezése