5 indok, amiért érdemes minket választani

1. Több évtizedes tapasztalat a villamossági iparban

2. Precíz, határidőre történő telepítés

3. Magyar tulajdonosi háttér

4. Teljeskörű ügyintézés

5. Prémium, tartós napelemes rendszer tervezése, kivitelezése

INGYENES

telefonos konzultáció


Miért jó döntés a napelemes rendszer?

Cégünk több évtizedes tapasztalattal, felkészült szakértőkkel és saját gépparkkal vállalja napelemes rendszerek kulcsrakész kivitelezését, mely a következő lépésekből áll:​

1. Felmérés

Mivel napelemes rendszert minimum 30 évre telepítünk, elengedhetetlen a minőségi tervezés, kivitelezés. A tartós, időtálló rendszer kiépítésének pedig a legelső és elengedhetetlen lépése a pontos helyszíni felmérés. Rengeteg tényezőtől függ, hogy a napelemek kellő hatékonysággal tudnak-e termelni, ehhez szakemberek méréseire van szükség, akik tapasztalataik alapján fel tudják mérni, hogy a dőlésszög, tetőszerkezet és környezeti viszonyok alapján kellő hatékonysággal tudna-e működni a napelemes rendszer. Döntő fontosságúnak tartjuk az épület által kínált legoptimálisabb lehetőség megtalálását, a rendszer személyre szabását, hiszen nincs két egyforma ház, így két egyforma rendszer sem.

2. Tervezés

A napelemes rendszer nem egy olyan befektetés, ahol érdemes a legolcsóbb ajánlatot választani, vagy házilag összeszerelni. Ha biztosra akar menni, érdemes felkészült, tapasztalt céget választani, hiszen az amatőr munka pár éven belül kiderül a termelés elmaradó hatékonyságából. A helyszíni felmérésben és a tervezésben többek között tapasztalt villamos tervezőink is részt vesznek, hiszen egyszerre kell figyelembe venni biztonsági és hatékonysági szempontokat is. Az ő feladatuk, hogy az előző pontok mellett a műszaki tényezőkkel -mint például az elektromos rákötési pontokkal vagy a vezetékek keresztmetszetével- is foglalkozzanak. Fontosnak tartjuk emellett, hogy a telepítésre vonatkozó szigorú előírások betartása mellett előzetes tervezéssel ki tudjuk küszöbölni, hogy a felszerelt rendszer elemei a ház esztétikai értékeit rombolják.

3. Kivitelezés

A kivitelezés folyamatán belül a hálózati engedélyeztetéssel járó dokumentáció tölti ki a legtöbb időt, ez sajnos akár egy hónapot is igénybe vehet. A napelemes rendszer felszerelése legtöbb esetben nem tart több ideig, mint egy nap. Kivitelező csapatunk az engedélyek birtokában a kitűzött határidőt pontosan betartva adja át Önnek a megrendelt rendszert, hiszen az alapos helyszíni felmérés és pontos tervezés arra szolgált, hogy a kivitelező csapatnak már semmivel kapcsolatban ne kelljen kérdéseket feltennie. Természetesen bármikor történhetnek váratlan helyzetek a telepítés során, azonban a gondos tervezés, és a telepítésben szerzett több, mint egy évtizedes tapasztalatunk garantálja, hogy a nap végére minden elem gond nélkül kerüljön a helyére.

4. Karbantartás

Mi az átadás után sem bontjuk fel a kapcsolatot ügyfeleinkkel, munkánk nem ér véget a sikeres kivitelezéssel. Telepítés utáni szolgáltatásaink a rendszer minél további optimális működését támogatják. A piacon fellelhető rendszerek minimális törődést igényelnek, viszont mivel nap mint nap környezeti hatásoknak vannak kitéve, alkalmanként ajánlott a karbantartás, szerviz. A panelek tisztítása például azért fontos, mert a rajtuk keletkező szennyeződés rontja a panelek fénybefogadó képességét, így végső soron a rendszer teljesítményét is. Pár évenként szoktunk egy teljeskörű szervizt is ajánlani, így minden szabadszemmel nehezen észlelhető problémát kiküszöbölhetünk, ami esetleg teljesítménycsökkenéshez vezethetne. Az általunk forgalmazott termékek kiemelt minőségűek, napelemeinkre a gyártók teljesítménygaranciát vállalnak, de a szükséges karbantartási, az esetleges bővítési, vagy átalakítási feladatok elvégzésére is állunk megrendelőink rendelkezésére.

5. Finanszírozás

Cégünk teljeskörű ügyintézést vállal a kulcsrakész állapot megvalósításáig, minden esetben levesszük a dokumentáció és az ügyintézés terhét ügyfeleink válláról, hogy gondtalanul élvezhessék befektetésük megvalósulását. Segítünk a pályázati lehetőségek kihasználásában, a banki hitelkonstrukció megtervezésében is. Amennyiben a magánszemélyek, társasházak, lakásszövetkezetek számára kiírt MFB 0%-os hitelének igénybevételét tervezni, a hitelről a bank, a többi teendőről pedig mi gondoskodunk. Nemcsak a lakosság, hanem vállalatok számára igénybe vehető pályázatok felhasználásában, ügyintézésével is ügyfeleink rendelkezésére állunk, így amennyiben vállalkozása a napelemes rendszer telepítéséhez külső forrást venne igénybe, keressen minket bizalommal.

6. Kiskereskedelem

A GÁTIBA Solar napelemes rendszerek tervezése és telepítése mellett azok kiskereskedelmével is foglalkozik. A forgalmazott rendszerelemekkel szemben magas minőségi követelményt támasztunk és biztosítjuk a szerviz hátterüket is. Büszkék vagyunk arra, hogy partnerünknek tudhatjuk: a Sunpower, az ABB, a Filmer, a Fronius, a Schneider, a Schletter tovább az S:Flex gyártóit, továbbá a hazai piac kulcsszereplőit. Ezen cégek teszik lehetővé számunkra, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb európai és hazai minőségi kritériumokat meghaladó színvonalú rendszereket vitelezzünk ki. Az általunk forgalmazott és szerelt rendszerek mind kiváló minőségűek. Gyenge, ellenőrizhetetlen gyártói hátterű, „olcsó” rendszerelemekkel nem foglalkozunk.

Mit kell többek között figyelembe venni?

A legoptimálisabb tájolás a déli, vagy ahhoz közeli irányú (DK, DNY)
A tető dőlésszöge is meghatározza a teljesítmény alakulását

Elég erős-e a tetőszerkezet, elbírja-e a rendszer súlyát

Amennyiben a tető nem alkalmas, földre lehet-e telepíteni

A természeti tényezőket, mint egy közeli fa, vagy akár egy másik épület árnyéka

A napenergia kimeríthetetlen, tiszta és ingyenes, ráadásul Magyarország napsugárzási adottságai kiemelkedően kedvezőek, a nap mint nap országunkba érkező hatalmas mennyiségű napenergiával Ön is akár teljes egészében fedezheti épülete energiaigényét

Miért ajánljuk napelemes rendszereinket?

Ahhoz, hogy a napelemes rendszer a legoptimálisabb és hosszú távon is jól működő legyen, megfelelő szakértelem szükséges. A tervezés egyik kulcsfontosságú pontja a helyszíni felmérés. A legmegfelelőbb rendszer megtervezéséhez és pontos árajánlatához több tényezőt figyelembe kell venni a felmérés során, mint például a ház tájolása, a tető dőlésszöge, árnyékoltsága, mérete és szerkezete.

Amennyiben kíváncsi a napelemes rendszer telepítésének lehetőségeire, mi ingyenesen biztosítjuk a helyszíni felmérést szakemberünkkel, aki a legtöbb esetben már a szemle után egyből tud tájékoztatást adni az épület lehetőségeiről. Minden háztartás más és más, ezért minden megkeresést személyre szabottan kezelünk. Ha egy minőségi, időtálló rendszerre vágyik, kérjen tőlünk ajánlatot!

Mekkora háztartás áramszámláját váltja ki egy 5 kWp méretű napelemes rendszer?

Az 5 kW napelemes rendszer hazai viszonylatban a leggyakrabban telepített méret. Azoknak a háztartásoknak ideális ez a teljesítmény, akiknek a havi villanyszámlájuk 15.000 Forint körül van, tehát a lakosság bő háromnegyede ebbe a körbe esik.

A hosszú évekig tartós rendszer titka a precíz tervezés. Minden ház más és más, figyelembe kell venni többek közt a ház tájolását, dőlésszögét és még a tető szerkezetét is, emellett az esztétikai szempontokat is fontosnak tartjuk. Éppen ezért mi nem tartjuk elégnek a papíron tervezést, ügyfeleink a lehető legoptimálisabb, személyre szabott napelemes rendszer birtokában hosszú évtizedekre biztonságban tudhatják magukat a szolgáltató áramdíjemelése elől.
Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, igényeljen személyes felmérést, ahol szakembereink az épület adottságait felmérve pontos tájékoztatást tudnak adni a napelemes rendszer telepítésének lehetőségeiről.

Mekkora háztartás áramszámláját váltja ki egy 6 kWp méretű napelemes rendszer?​

A 6 kW méretű napelemes rendszer azok a háztartások számára megfelelő, amelyek gyakran és sokáig használják fogyasztóikat, mint például a klímát, mosogató- és mosógépet. Ez a rendszer körülbelül havi 20.000 Forint áramszámla kiváltására lenne alkalmas.

Nem egyszerű látatlanból megállapítani a legoptimálisabb rendszerméretet, hiszen azt olyan tényezők befolyásolhatják, mint az épület tájolása, a tetőszerkezet, a tető dőlésszöge, és az árnyékoló tényezők.
Amennyiben nem biztos a szükséges rendszerméretben, vagy a telepítés lehetőségeiben, kérje szakértőink segítségét! Cégünk fontosnak tartja a személyre szabott, lehető legjobb megoldások megtalálását, ezért ingyenesen biztosítjuk helyszíni felmérésünket, ahol kollégánk a helyszín lehetőségeiről már a körülmények ismeretében bővebb tájékoztatást tud adni.

Mekkora háztartás áramszámláját váltja ki egy 10 kWp méretű napelemes rendszer?

Egy 10 kWp méretű rendszerre viszonylag nagyméretű háztartásoknak van szüksége. Abban az esetben szokott ekkora rendszerre szükség lenni, ha több klíma, hőszivattyú és esetleg villanybojler is fogyaszt a háztartásban. Ez a rendszer körülbelül havi 30.000 Forint villanyszámla kiváltását tudja biztosítani.

Fontosnak tartjuk, hogy mielőtt ügyfeleink meghozzák a végleges döntést, minden lehetőségükkel tisztában legyenek. Sajnos nem minden épület alkalmas arra, hogy napelem legyen rá telepítve. Ingyenes helyszíni felmérésünk során szakértőink megállapítják a telepítés megvalósíthatóságát, sőt, figyelembe véve a helyszín adottságait (többek között a tető tájolása, dőlésszöge, szerkezete, árnyékoltsága) a legoptimálisabb rendszerről már helyben bővebb tájékoztatást tudnak adni.

Gyakran merül fel kérdésként, hogy mekkora energiaigénye van egyes fogyasztóknak, mekkora rendszert kíván meg egy-egy háztartás. Nem egyszerű ezt egységesen meghatározni, hiszen ez többek között függ az épület nagyságától, a használni kívánt eszközöktől és azok energiahatékonyságától is.

Összeszedtük a leggyakrabban előforduló méreteket, ezzel is segítve az eligazodást a lehetőségek között:​

Rendszerméret5 kWp rendszer6 kWp rendszer10 kWp rendszer
Termelt energia5500 kW/év 6600 kW/év 11000 kW/év
Háztartás mérete 2-4 fő 2-4 fő 4-5 fő
50-60 nm 60 nm 60-70 nm
Fogyasztók használata napi 1-2 óra klíma gyakori klíma több klíma vagy hőszivattyú
mosogató- és mosógép valamint villanybojler mosogató- és mosógép valamint villanybojler hosszabb időtartamban villanyfűtés üzemelése az előzőek mellett
Panelek száma 17 napelem panel 21 napelem panel 35 napelem panel
Tetőfelület29 nm tetőfelület 36 nm tetőfelület 60 nm tetőfelület
Rendszerméret Termelt energia Háztartás mérete Fogyasztók használata Telepíthető rendszer
5 kWp rendszer
5500 kW/év
2-4 fő,

50-60 nm

napi 1-2 óra klíma, mosogató- és

mosógép, valamint villanybojler

17 napelem panel

29 nm tetőfelület

6 kWp rendszer
6600 kW/év
2-4 fő

60 nm

gyakori klíma

mosogató- és mosógép,

valamint villanybojler hosszabb ideig

21 napelem panel

36 nm tetőfelület

10 kWp rendszer
11000 kW/év
4-5 fő

60-70 nm

több klíma vagy hőszivattyú

villanyfűtés üzemelése az előzőek mellett

35 napelem panel

60 nm tetőfelület