Kapcsoljon időben, váltson villanyszámláról napelemre - most 100%-os állami támogatással

Tehát Önnek semmibe sem kerül, hogy napelemes rendszere legyen? Így van: egy teljesen új, 2021 decemberében induló állami támogatás révén önköltség nélkül, 100%-ban finanszírozhatja napelemes rendszerének telepítését! 

Használja ki ezt a ritka lehetőséget a Gátiba Solar-ral: szerződött partnerként, több mint egy évtizedes napelemtelepítési tapasztalattal a teljes lebonyolításban segítünk.

Mikor jogosult a támogatásra?

Amennyiben a következő feltételek egyszerre teljesülnek:

 • Nagykorú természetes személy (magányszemély)
 • Magyar adóazonosító jellel rendelkezik
 • A beruházással érintett ingatlanban (rész)tulajdonnal rendelkezik
 • Természetes személy tulajdonosai közül, a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők
  2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmének egy főre jutó
  összege 0 forint és 4.850.000 forint közé esik
 Példák: 
(1) Adott ingatlannak 3 személy a tulajdonosa, melyből „A” személy 2020. évi jövedelme 4.000.000 Ft, „B” személy 5.500.000 Ft, „C” személy pedig nem rendelkezett jövedelemmel. Ekkor a számításnál C személyt nem kell figyelembe venni, 4.000.000 + 5.500.000 = 9.500.000; 9.500.000 / 2 = 4.750.000 Ft, tehát az egy főre jutó összevont jövedelemre vonatkozó szabálynak a példában szereplő személyek megfelelnek. 
(2) Az ingatlannak 2 személy a tulajdonosa, közülük „A” személy 2020. évi jövedelme 5.000.000 forint, „B” személy csak nyugdíjban részesült 2.800.000 forint összegben. A számításnál mindkét személyt figyelembe kell venni, 5.000.000 + 2.800.000 = 7.800.000; 7.800.000 / 2 = 3.900.000 Ft, tehát megfelelnek a jövedelmi előírásnak.
 (3) Az ingatlanban 3 személy rendelkezik állandó lakcímmel, közülük „A” és „B” személyek a tulajdonosok. „A” személy 2020. évi jövedelme 5.600.000 forint, „B” személy 2.000.000 forint nyugdíj mellett 2.500.000 forint egyéb jövedelemben is részesült, „C” személy jövedelme 4.000.000 forint volt. A számításnál „C” személyt nem kell figyelembe venni (mert nem tulajdonos). 5.600.000 + 2.000.000 + 2.500.000 = 10.100.000; 10.100.000 / 2 = 5.050.000 Ft, tehát nem felelnek meg a jövedelmi előírásnak

Milyen ingatlannal és pontosan milyen rendszerre lehet pályázni?

A támogatás a napelemes rendszerek mindkét fő típusára igényelhető: az úgynevezett hálózatra kapcsolódó és a Hibrid üzemű  rendszerek  telepítésére is lehetőség van. Az alábbi ingatlan típusok bármelyikével lehet pályázni:

 • családi házra;

 •  használati megállapodással rendelkező, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóház (ikerház,
  sorház) elkülöníthető, jogilag és energetikai szempontból önálló egységet képező
  épületére / épületrészére;

 • legfeljebb 6 lakásos társasházi, illetve szövetkezeti ingatlanok részét képező épületrészre /
  lakásra

A pályázat igényelhető napelemes rendszer telepítésére, vagy komplexebb ingatlan korszerűsítésre, melynek egyik eleme a napelem. Az alábbi két konstrukció közül választhat:

 1. Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítése
 2. Energetikai korszerűsítés: napelemes rendszer telepítése, nyílászárók cseréje, valamint fűtési és használati melegvíz előállító rendszerek beszerelése

FONTOS, hogy támogatással az (1) és (2) pontban is maximum 5 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepíthető, emellett a napelemek összteljesítménye 20%-kal haladhatja meg az inverter teljesítményét. Az előzetes tervezéskor természetesen olyan konstrukciót fogunk javasolni, amelyben ez teljesül.

Miben jár jól, ha napelemes rendszere van?

Korszerű, zöld és takarékos – de nézzük részleteiben:

 • Az áramfogyasztás teljes egészét kiválthatja napenergiával – hazánk kedvező adottságai miatt és az elraktározható energiának köszönhetően még az esti órákban és borús napokon is folyamatos ellátásban lesz része. Így ahelyett, hogy minden hónapban újabb és újabb villanyszámlát kelljen befizetni, Ön az ingyenes napsütést állítja otthona szolgálatába.
 • Egy környezettudatos, jövőbiztos rendszerre vált: a napelemek ugyanis semmilyen környezetszennyező tulajdonsággal nem rendelkeznek. Az energiaellátás egy megújuló energiaforráson alapszik, amely nem használja fel Földünk véges tartalékait.
 • Ingatlanának értéke akár több millió forinttal emelkedik egy napelemes korszerűsítés következtében (és most mindez úgy történhet, hogy önnek semmibe nem kerül).

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE

 • A támogatás mértéke 100%, nem szükséges önerőt biztosítani
 • A támogatás minimum összege 500.000 Forint
 • A támogatás maximum összege
  • Az (1) műszaki tartalom esetén 2.900.000 Forint
  • Az (2) műszaki tartalom esetén 11.300.000 Forint
 • A napelemes rendszer fajlagos költsége legfeljebb bruttó 485.645  Forint (/ 1 kWp) lehet
 • A várhatóan jövő évben esedékes rendszer telepítés és az áremelkedések miatti kellemetlenségek elkerülése érdekében ajánljuk a fajlagos költség maximális kihasználását

FONTOS HATÁRIDŐK - Ne maradjon le!

A pályázat első üteme 2021.12.06.-án kezdődik, az alábbi régiónkként csoportosítva, a forrás kimerüléséig nyújtható be.

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala megye 2021.12.06. 17:00 órától
Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna megye 2021.12.13. 17:00 órától
Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2021.12.23. 17:00 órától
Budapest és Pest megye 2021.12.27. 17:00 órától

A Támogatási Okirat kiállítása után 6 hónapon belül el kell indítani az engedélyeztetést

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló idő

  • Az (1) tevékenység esetén a Támogatói Okirat kiállításától számított 14 hónap
  • Az (2) tevékenység esetén a Támogatói Okirat kiállításától számított 18 hónap

Jelen oldalunk az alábbi linken elérhető tervezet alapján készült, ami az aktuális javaslatok alapján folyamatosan frissül, várhatóan szeptember végére éri el végleges formáját.Az alábbi oldalon tud tájékozódni az aktualitásokról: https://napelem.palyazat.gov.hu/  Amennyiben nem szeretnél lemaradni a lehetőségről, az alábbi gombra kattintva fel tudod venni velünk a kapcsolatot és mi minden segítünk neked!

MIÉRT VÁLASSZON MINKET A KIVITELEZÉSHEZ?

Mivel napelemes rendszert minimum 30 évre telepítünk, elengedhetetlen a minőségi tervezés, kivitelezés.  örömmel osztjuk meg Önnel az edigi tapasztalatainkat, hogy elkerülje a nepelemes rendszerek buktatóit, és hosszú éveken keresztül örömét lelhesse benne.

A napelemes rendszer  egy olyan befektetés, ahol nem érdemes a legolcsóbb ajánlatot választani, vagy házilag összeszerelni. Ha biztosra akar menni, érdemes felkészült, tapasztalt céget választani.

Amennyiben velünk köt szerződést biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb kiszolgálásban lesz része és mindig figyelembe vesszük a magyar piac sajátosságait, egyedi elképzeléseit!

Hogy még inkább nyugodtan aludhasson családodjával az Ön rendszerére is érvényes az 50 millió forintos felelősségbiztosításunk.

A megvalósításhoz a Sunpower amerikai gyártó piacvezető garanciát és teljesítményt nyújtó napelemeit ajánljuk. A gyártó paneljei a hagyományos panelekhez képest részleges árnyékban, magas hőmérsékleten is hatékonyan termel. A Sunpower gyártó 25 év termék garanciát  biztosít termékeire, így biztos lehet benne, hogy a legjobb rendszer kerül fel a tetejére.

Mi az átadás után sem bontjuk fel a kapcsolatot ügyfeleinkkel, munkánk nem ér véget a sikeres kivitelezéssel. Emiatt inverterből is a lehető legtöbbet igyekszünk nyújtani, és a minőségben nem kötünk kompromisszumot, legyen szó akár az osztrák Fronius, vagy az Amerikai Enphase gyártó termékeiről.

+1 indok a Gátiba Solar mellett

Mivel napelemes rendszert több évtizedre telepítünk, kiemelt figyelmet fordítunk a minőségi rendszerelemekre. Ezért egy professzionális, amerikai gyártó termékeit használjuk: ez a Sunpower, piacvezető garanciával és teljesítménnyel. Termékei a hagyományos panelekhez képest még részleges árnyékban és magas hőmérsékleten is hatékonyan termelnek – hála az egyedi, panel szintű árnyékvédelmi megoldásnak. Letisztult, fekete megjelenésével dísze lehet az Ön háztetőjének is. A Sunpower gyártó 25 év 82,5% teljesítménygaranciát biztosít termékeire, így ügyfeleinknek nem kell aggódniuk a megtérülésen. Önnek sem: egyrészt, mivel teljesen ingyen kapja a rendszert, másrészt egy olyan hosszútávú, zavartalan üzemelésben lehet része, ami a “hagyományos” napelemes rendszerekhez képest egyedülálló.

Ha részletesebben is utánaolvasna a Sunpower termékeinek, látogasson el weboldalunkra:

 https://gatibasolar.hu/sunpower/ 

Kíváncsi, hogy fogyasztását mekkora rendszer tudná kiváltani?

Az alábbi kalkulátor segítségével minden kötelezettség nélkül számolhatja ki a szükséges rendszert és várható költségét.

Pl.: +36 30 1234 567
Település, vagy közeli település
Válassza ki, hogy mely fogyasztási adatot adná meg.
Adatkezelési nyilatkozatunkat itt érheti el: Adatkezelési nyilatkozat