GÁTIBA SolarFontos nemzetközi célkitűzés a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű alkalmazása, így az Európai Unió, és Magyarország jelentős támogatást nyújt pályázati úton a beruházások megvalósításához. (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség)

A támogatások az eredeti megtérülési időt (pl. 15 év) a támogatási százaléknak megfelelő mértékben csökkentik akár 4-5 évre!

•  Magánszemélyek esetében
~30%-ig,
•  cégek esetében
~50%-ig,
•  önkormányzatok és intézmények esetén akár
~90%-ig.

Megtérülés

A rendszerek megtérülési ideje mai árak mellett támogatások nélkül 13-19 év. Ez csökken a támogatásokkal akár 4-5 évre. A beruházásunk megtérülési ideje függ:

  • beruházás méretének növekedése (csökkenti)
  • energia árak változása az inflációhoz képest (csökkenti)
  • támogatások (csökkenti)

GÁTIBA SolarA rendszer a megtérülési idejét követően több évig, évtizedig bevételt termel. A termékekre 25 éves teljesítmény garancia van, azonban a tapasztalatok szerint az első rendszerek 30-40 éve(!) üzemelnek. A beruházás hozama a futamidőre vetítve versenyképes egyéb befektetési formákkal, azok pénzügyi kockázatai nélkül.

A rendszer további számszerűsíthető előnye az ingatlan értékében testesül meg, de adott esetben a rendszer a továbbiakban is forgalomképes.

Segítünk

  • A beruházáshoz kapcsolódó szükséges pályázatok kiválasztásában és megírásában, így teljes körű szolgáltatást biztosítunk ügyfeleink számára.
  • Megtérülési kalkulációk elkészítésében.
  • Megfelelő – akár támogatott – beruházási hitelkonstrukciók ügyintézésében.
  • A szolgáltatóval szükséges ügyintézés lebonyolításában, átvállalásában (2008-tól kezdődően a szolgáltatók kötelesek a megtermelt áramot átvenni jogszabályban rögzített módon).
Hírlevél feliratkozás
Hírek, információk
Itt az áttörés: 1500 km ...
2014. június 13.

Itt az áttörés: 1500 km villanyautóval

Két cég, az Alcoa és a Phinergy újfajta akkumulátort fejleszt, amely több mint 1500 km-es hatótávolságot tesz majd lehetővé az elektromos autók számára, ami már versenyképessé teszi ezeket a belső égésű motorokkal szemben is, az ár és a fenntartási, üzemeltetési költségek tekintetében is.

Tovább »

A kisváros főterét óriás ...
2014. március 17.

A kisváros főterét óriás tükrök világítják be

Oslotól légvonalban 125 km-re nyugatra egy norvég kisváros különös módját választotta annak, hogy hozzájusson egy kis napsütéshez a téli időszakban. Rjukan kisvárosa már olyan északi szélességi fokon fekszik, ahol évente közel 5 hónapig kénytelenek nélkülözni a napfényt az ott lakók, ám ők nem hagyták annyiban a dolgot: óriási tükröket kezdtek el még tavaly telepíteni a közeli hegy oldalára, hogy a főtérre egy fényoázist varázsoljanak a szó szerint szürke hétköznapokra.

Tovább »

Brutális rekorddal sokkol a ...
2014. január 22.

Brutális rekorddal sokkol a német napenergia-termelés

Miközben idehaza hivatalosan és szakmai megfontolásból is csak a fanyalgásig jut el a magyar energetika, Németországban július 7-én egy ideig a teljes országos energiaigény 40 (!) százalékát a minimális fenntartási és üzemeltetési költségű szolárcellákból állították elő. Az új rekord: 23,9 GW, – ami majdnem 12 paksi atomerőmű teljesítményének felel meg.

Tovább »