Napelemes rendszerek iskoláknak, intézényeknek

GÁTIBA SolarAz önkormányzatok és intézményeik elsődleges szerepet vállalhatnak a fenntartható fejlődés értékeinek közvetítésében a közösségük területén. Emellett lényeges szempont az energiafelhasználás csökkentésének szükségessége. A legtöbb közintézmény alkalmas napelemes villamosenergia-előállító rendszerek telepítésére (Polgármesteri Hivatalok, bérlakások, könyvtárak, stb.), valamint bemutató rendszerek telepítésére (a megtermelt energia és a széndioxid kibocsátás csökkentés nyomon követésére).

A GÁTIBA Solar segít Önnek:

Csökkenteni a működési költségeket egy napelemes rendszerrel

Intézmények esetében a legnagyobb teher a működési költség. Az intézményeknek beruházáshoz áll rendelkezésre támogatás, működéshez nem, ezért olyan beruházások javasoltak, melyek azonnal csökkentik a működési költségeket. Ezt egyik oldalról saját energia előállítással (napelem), másik oldalról a felhasználás korszerűsítéssel (pl. LED világítási rendszerek) lehet elérni.

GÁTIBA SolarNövelni a tervezhetőséget egy napelemes rendszerrel

Az energiaárak emelkedése kiszámíthatatlan. Az egyszeri beruházást követően az előállított energia költsége már nem jelentkezik. Biztonsági rendszerekhez saját szigetüzemű rendszerek biztosíthatók. A GÁTIBA Solar csatlakoztatja az Ön napelemes rendszerét (50kW felett erőmű)  az elektromos hálózatára úgy, hogy az Ön által megtermelt fölösleges energia a szolgáltató felé elszámolásra kerül.

Kihasználni az ingatlan adottságait egy napelemes rendszerrel

Az intézmények tetőfelülete jelentős energia előállítási potenciállal bír, ahol a nagy felületű fajlagosan olcsóbb rendszerek telepítése ajánlott. A nyári szünidei és szabadságolási időszakban a megtermelt energiát a szolgáltató veszi át, majd a fogyasztás ennek a terhére számolódik el év közben.

Beruházást akár ingyen!

Az iskolák pályázati úton akár 70-90%-os beruházási támogatáshoz is hozzájutnak. A szükséges önrész megteremtése érdekében Nyugat-Európában az iskolák alapítványokat hoztak létre, melyen keresztül helyi cégek, szülők és egyéb a közösséggel kapcsolatban álló szervezetek biztosítottak forrásokat.

Tudatformálásban

Az rendszer lehetővé teszi, hogy az iskolások gyakorlati képet kapjanak a rendszer működéséről, és teljesítményéről, és a CO2 kibocsátás mérsékléséről (demonstratív installáció). A lakosság az intézmények látogatása alkalmával ismerkedhetnek meg a korszerű nem fosszilis energiahordozóra építő lehetőségekkel.

Öko-iskola státusz megszerzésében (jövőben) 

Európa nyugati országaiban indult el az a program, melynek keretében az iskolák minősítésre kerülnek környezeti és energetikai szempontokból. Ebben az országokban a kormány célja, hogy minden iskola 2020-ra "fenntartható iskolává" váljon, így mind az alkalmazott technológiában, mind pedig a képzésekben fontos szerepet kapjanak a megújuló energiaforrások.

GATIBA SolarEhhez biztosítunk:

  • Felkészült szakembereket az ország egész területén.
  • Ingyenes tájékoztatást és konzultációt a napelemes rendszerekről.
  • Nyugat-európai háttérpartnereket az Ön igényeinek megfelelő legjobb megoldás biztosítása érdekében (nincs "egységes rendszer mindenhová" szemlélet)
  • „elképzeléstől a beüzemelésig” minden lépést – tervezés, kivitelezés, engedélyezés, üzembe helyezés, monitoring (figyelő rendszer).

 

Online érdeklődés

Hírlevél feliratkozás
Hírek, információk
Itt az áttörés: 1500 km ...
2014. június 13.

Itt az áttörés: 1500 km villanyautóval

Két cég, az Alcoa és a Phinergy újfajta akkumulátort fejleszt, amely több mint 1500 km-es hatótávolságot tesz majd lehetővé az elektromos autók számára, ami már versenyképessé teszi ezeket a belső égésű motorokkal szemben is, az ár és a fenntartási, üzemeltetési költségek tekintetében is.

Tovább »

A kisváros főterét óriás ...
2014. március 17.

A kisváros főterét óriás tükrök világítják be

Oslotól légvonalban 125 km-re nyugatra egy norvég kisváros különös módját választotta annak, hogy hozzájusson egy kis napsütéshez a téli időszakban. Rjukan kisvárosa már olyan északi szélességi fokon fekszik, ahol évente közel 5 hónapig kénytelenek nélkülözni a napfényt az ott lakók, ám ők nem hagyták annyiban a dolgot: óriási tükröket kezdtek el még tavaly telepíteni a közeli hegy oldalára, hogy a főtérre egy fényoázist varázsoljanak a szó szerint szürke hétköznapokra.

Tovább »

Brutális rekorddal sokkol a ...
2014. január 22.

Brutális rekorddal sokkol a német napenergia-termelés

Miközben idehaza hivatalosan és szakmai megfontolásból is csak a fanyalgásig jut el a magyar energetika, Németországban július 7-én egy ideig a teljes országos energiaigény 40 (!) százalékát a minimális fenntartási és üzemeltetési költségű szolárcellákból állították elő. Az új rekord: 23,9 GW, – ami majdnem 12 paksi atomerőmű teljesítményének felel meg.

Tovább »